Teatro

Ens veiem al pub

Escrito por

Un dels meus últims i més intensos plaers teatrals és Conor MacPherson. Aquest jove i molt reconegut dramaturg, que va néixer a Dublín l’agost del 1971, ha estat guardonat amb les distincions teatrals més importants, inclòs el prestigiós premi londinenc Olivier Award, per la seva obra The Weir (‘La presa’). Diuen que l’èxit i la fama han estat a punt de superar-lo. No fa gaires anys, va estar a punt de morir per problemes amb l’alcohol. Afortunadament, s’ha recuperat i torna a escriure inspirades, excitants i punyents obres.

MacPherson va estudiar a la University College Dublin, on va començar a escriure i a dirigir obres per a un grup de teatre amateur universitari. El seu treball inclou obres com Rum and Vodka (1994), The good thief (1994), This lime tree bower (1995), St Nicholas (1997), The weir (1997), Dublin Carol (2000), i Shining city (2004). A part del seu treball com a dramaturg, ha escrit guions cinematogràfics com el de la premiada I went down (1997) al Festival de Sant Sebastià.

The weir, la seva obra més destacada, transcorre en un típic pub rural al comtat de Sligo, Irlanda. L’obra comença amb tres solters locals que es reuneixen per fer petar la xerrada i bromejar entre pintes de cervesa. Ràpidament, s’hi afegeixen un col•lega –ara casat i home de negocis- i una jove misteriosa que ha arribat des de Dublín. Els locals, semiconscients, comencen a explicar històries de por per espantar la nouvinguda, que, al final, relata un terrible episodi de pèrdua personal que els deixa en un estat de remordiments i de disculpa.

L’audiència està convidada des del començament a passar la tarda al pub. Tens la sensació que tu també ets a Irlanda bevent pintes de cervesa amb tots ells. Una lliçó de teatre. Una meravella.

 • Comparte:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tuenti
 • Digg

facebook:

5 Comments

 • Da ganas de leerlo, Iván.

  Muy bueno, el artículo. Felicidades.

 • En tan sols quatre ratlles transmet’s la teva passió pel teatre!.Segueix ilustrant-nos! Un petò lleig!

 • Muy bien chaval, veo que haces los deberes pero yo de los Mac Pherson me sigo quedando con la Elle.

 • Hola, Iván.
  Te felicito por tus artículos.
  Podrías hablarnos alguna vez de danza? creo que es un arte escénica más, y muy interesante

 • Primero de todo gracias a todos por leer sisifo. Espero encontraros todos los meses.
  Gracias tambien por tu sugerencia Laila, lo tendre en cuenta.

Responder