Teatro

Festival d’estiu

Escrito por

Quan surti aquest article a la llum ja haurà començat el gran esdeveniment teatral estiuenc de Barcelona. En el darrer any es va fer un canvi d’imatge, el Grec va passar a anomenar-se Barcelona Grec Festival. La intenció era emfasitzar-ne la marca de Barcelona per donar-li més importància fora de les nostres fronteres. Com ja sabem, i com passa amb altres coses, Barcelona és una ciutat venuda a les modes i de cara a la galeria, sempre pensant abans en l’exterior que en l’interior.

En aquesta 30a edició del festival també hi ha una notícia destacada: el director de l’esdeveniment, Borja Sitjà, que ja porta 7 Grecs a l’esquena, ha decidit que aquest any serà l’últim al capdavant del projecte. El director es retira amb un bon sabor de boca, deixant el festival en un llistó bastant alt.

El festival que se celebra a Barcelona des de 1975, deu el seu nom al fet que durant les primeres edicions, les representacions únicament es duien a terme al Teatre Grec de Montjuïc. Actualment, a causa del gran nombre d’activitats programades, molts espectacles es representen a altres escenaris de Barcelona. Alguns dels principals espais escènics són: Mercat de les flors, Teatre Lliure, Plaça del rei, Teatre Nacional, Teatre Romea, etc.

L’obra que enceta el festival és Peer Gynt de Henryk Ibsen. La direcció la porta a càrrec el reconegudíssim Calixto Bieito, considerat un revolucionari del panorama teatral, un director que marca tendències i qualificat de geni. L’obra compta amb l’actuació de Joel Joan, que si no arriba a l’exageració com en d’altres ocasions, pot contribuir a oferir un gran espectacle.

Així doncs, si en teniu la possibilitat, animeu-vos a fer una ullada a la programació, que segur que hi trobareu alguna cosa interessant.

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

1 Comment

Responder