Teatro

Conte de Nadal

Escrito por

Aquests dies he contemplat i vagabundejat per un dels espais que més m’han impressionat en tota la meva vida. Es diu Shakespeare and Co, una menuda i captivadora llibreria que voreja el riu Sena i que des dels seus finestrals es pot observar la catedral de Notre Dame de París.

No només es venen llibres sinó que poden ser llegits en qualsevol racó disponible. A més, passejant encantadament, amb el sentit literal de la paraula, es pot observar que la llibreria està complerta de llits que durant el dia serveixen per amuntegar llibres però que a la nit serveixen per allotjar a qualsevol que necessiti descansar. Artistes, escriptors, estudiants… El preu que s’ha de pagar és mínim, treballar durant dues hores a la llibreria, llegir i escriure.

Be not inhospitable to strangers lest they be angels in disguise* és la inscripció que es troba a dalt de les escales. És un signe de benvinguda, segurament està inspirada en Hemingway, un dels seus il.lustres hostes juntament amb Henry Miller, James Joyce, T.S.Elliot, Ginsberg… No només ilustres escriptors han dormit en els seus llits sinó que tots els desconeguts són benvinguts a aquesta casa. El responsable d’aquesta filosofia és en George Whitman, un vell rondinaire i tendre alhora que fa que això sigui real.

L’edifici data de 1611, quan allotjava un dels frares que il.luminava els llums al vespre. George Whitman explica que ell també és un il.luminador, però de tots aquells que estimen la literatura i les arts.

Una cosa he après a la vida, i és que ningú pot donar consells, però us recomano de tot cor, que si algun dia aneu a París no deixeu de visitar aquesta fascinant llibreria. Us en recordareu la resta de la vostra vida. Jo encara no me la puc treure del cap.

*No siguis inhospitalari amb els desconeguts, no fos que siguin àngels disfressats.

 • Comparte:
 • Facebook
 • Twitter
 • Tuenti
 • Digg

facebook:

2 Comments

 • Moltes gràcies per la recomanació.
  M’ha seduït el teu escrit i si vaig a Paris procuraré enrecordar-m’en de visitar aquesta llibrería.
  Salutacions,
  Josep Maria Reguill

 • Moltes gràcies pel teu comentari Josep Maria.
  S’agraeixen aquests comentaris.
  Molt amable.
  ivan

Responder