Teatro

Le mani forti

Escrito por

Durant segles, els humans han definit l’emoció com l’agitació de l’ànim per un sentiment de plaer, pena, ràbia, por, tristesa, odi etc. Així, podem dir que l’origen de les emocions està en el tipus de percepció. Una factoria d’impactes emotius és el teatre. Totes les obres, i no només teatrals, ens produeixen algun tipus de sentiment però, no crec que es pugui trobar cap sentiment més poderós que estimar a una altra persona. L’amor et pot portar a fer coses que no faries en altres circumstàncies. Què faries si la teva parella et demanés que matessis els seus pares? Això és el què succeeix a l’obra Le mani forti, una obra basada en uns fets reals que van passar a Itàlia al febrer del 2001. L’Erika i l’Omar dos estudiants de 16 anys van matar amb prop de cinquanta ganivetades a la mare i al germà petit d’ella. Tot això sense cap motiu aparent i fills d’una Itàlia benestant. L’obra és un combat de boxa entre dos adolescents i entre mig d’aquesta lluita es mesclen música estrident, sexe oral, bufetades i hormona pura. Una situació que els que no som tan grans la coneixem molt bé, la tenim tant a prop que sembla que la tinguem a dins de casa encara que hi hagi algú que no ho vulgui veure.

L’obra de Marco Calvani i dirigida per Marc Martínez es va estrenar en el passat Festival Grec de Barcelona i ara s’ha instal·lat al teatre Capitol. Mercè Martínez i Oriol Vila, els dos actors que es posen a la pell dels adolescents, fan una molt bona feina, han d’acabar destrossats desprès de cada funció. Le mani forti és una obra contundent que t’esquinça l’ànima, no us la perdeu.

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

Responder