Música

Cabo San Roque i Brecht

Escrito por

Tot just en una de les etapes més plenes de la vida de Paul Dessau, el seu amic, Bertolt Brecht li encomanà l’honor de crear la música per a la seva última obra: El cercle de guix caucasià. Un any abans, al 1952, Dessau va ser nomenat membre de la Academie der Künste i es dedicava amb entusiasme a l’educació musical per a nens de primària. Aquesta obra no era la primera de Brecht que musicava Dessau. Molt abans, al 1938 composà i interpretà l’acompanyament musical de Por i misèria al Tercer Reich (llavors anomenada 99%), dirigida per Slatan Dudow.

Cabo San Roque neixen el 2001, com diuen ells, com a orquestra de sala i de menjador. Amb els seus instruments inventats i autòmats, moltes de les vegades, aquesta pintoresca formació barcelonina ha recorregut festivals de teatre, de música i de robòtica. Hom no pot evitar fer comparacions amb Pascal Comelade o amb Les lutiers en sentir els seus discos, tot i que, si es fa amb atenció, es veu que els anteriors són només una influència. Els Cabo San Roque aconsegueixen un so propi, sovint aparentment caòtic, però acaben donant-li una certa estructura i harmonia que els converteix, decididament en una formació interessant i digna de fer-se escoltar.

En el seu treball més recent han mostrat la seva qualitat com a músics, interpretant les composicions de Paul Dessau creades per a emmarcar el cercle de guix caucasià. Tot i que el què realment els agrada és la invenció, la creació i la innovació, aquí mostren que tenen un nas a la cara. Fan com el pintor abstracte que pinta una quadre expressionista. Es com si Tharrats pintés un Mueller.

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

Responder