Música

Jamboree

Escrito por

1960. L’any de la mort del gran Albert Camus, l’any de la interpretació del Cant de la senyera al Palau de la música, amb les conseqüents mesures repressives per part de les autoritats feixistes, progenitores de l’actual règim. L’any en què neixen Zapatero i Maradona. L’any de la revolta dels colons d’Argel. L’any de l’assassinat del maqui Quico Sabaté.

Barcelona comença a acostumar-se a la submissió. La no mort i el no exili esdevenen una normalitat assumida. Ja hi ha molta gent que no ha viscut la guerra. Molta gent criada en la censura i en l’obediència civil heretada dels seus pares, tristos supervivents coneixedors de les conseqüències de la protesta. Ja fa uns anys que no hi ha racionament, i l’oci comença a ser possible. La vida millora. No pot fer res més.

El 9 de gener de 1960 obre les seves portes la sala Jamboree. Tete Montoliu el va inaugurar amb el seu quintet. Des d’Ella Fitzgerald, Stéphane Grappelli i Chet Baker a figures del jazz actual com ara Brad Mehldau, Joshua Redman o Christian Scott, han passat per aquesta cava, per aquest soterrani íntim.

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

Responder