Música

Lead Belly

Escrito por

La ment juga amb la informació i l’associa. Nombres amb colors, experiències amb gustos. Quan Lead Belly pensava en Deu, veia Gospel, quan pensava en dones, alcohol i racisme veia Blues, quan pensava en vaquers, presó, mariners i feina veia Folck. Tocava, sobretot, la guitarra de dotze cordes, però també l’acordió, l’harmònica, el piano, el violí i la mandolina. El 1903, Lead Belly ja era un cantant i guitarrista d’un cert renom. Actuà sovint prop de Shreveport, Louisiana al suburbi de St Paul, un famós barri roig de la ciutat. Lead Belly començà a desenvolupar el seu propi estil després de veure’s immers en una diversa i curiosa varietat d’influències musicals al carrer Fannin Shreveport, una fila de tavernes, bordells i salons de ball del suburbi.

Un estil alegre però fosc, com el seu caràcter violent que el va fer estar mitja vida a la presó. La música també el va ajudar llavors. Hi ha el rumor que va complir el mínim de condemna possible per assassinat perquè li va compondre una cançó de perdó al governador. El seu estil alegre, fosc i melancòlic, va fer que grups com Nirvana interpretessin algun tema seu. És sorprenent escoltar la cançó de Lead Belly “Where did you sleep last night” després d’haver-la sesntit tantes vegades cantada per Kurt Cobain

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

No Comments

Responder