Música

Souad Massi

Escrito por

La joventut, allò que molts no perden mai, la rebel·lia, tot i que sigui culturalment importada. El Rock. Massi va cantar durant set anys amb la banda Atakor. Parlaven de política, de llibertat, de drets en certa manera. Rock algerià amb olor de Led Zeppelin’ i U2. Rock algerià amb una cantant amb el cabell descobert, sense xador. Una dona que parlava de política i de rebel·lia. Aviat començà a patir-ne les conseqüències. Desprès de rebre prou amenaces de mort, i de tallar-se els cabells i disfressar-se d’home per anar pel carrer, decidí, com molts altres, exiliar-se.

Souad Massi arribà a Paris el 1999. Allà participà, ja en solitari, al festival Femmes d’Algerie. Aquesta aparició li permeté signar amb una discogràfica i el 2001 publicà el seu primer disc en solitari, Raoui, rondallaire en àrab. La seva música és íntima, càlida. La suavitat de l’àrab, sovint inadvertida, la seva cadència i la seva força, ens recorda que les llengües romàniques no venen només del llatí. Una veu potent i alhora xiuxiuejant i embriagadora ens evoca el caràcter d’un poble massa acostumat al salvatgisme forà, tant colonial com d’altres tipus de fanatismes.

Raoui

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

Responder