Música

Johnny

Escrito por

Sovint, la nostra ignorància del món anglosaxó fa que descobrim, corpresos, que cançons que suposàvem d’algú són, en realitat, d’algú altre amb un estil que difícilment associaríem al primer. Hi ha autors de qui sorprèn la quantitat de cançons que han passat a l’imaginari col·lectiu com a obres d’altres. Un dels casos més espectaculars és el de Johnny Cash. Entre la seva discografia podem trobar cançons com Personal Jesus popularitzada per Depeche Mode, o One popularitzada per la banda U2. També és ben coneguda la seva Rings of fire o I walk the line.

Un poeta incansable que pertany a la història de la música folklòrica nord-americana. Romangué en actiu des de 1954 fins a la seva mort el 2003. Més de cinquanta anys de carrera que deixen innumerables discos i senzills gravats a diversos segells. Va col·laborar, a més, amb tota mena d’artistes tant del Country com d’altres estils més o menys propers a la música popular.

Sempre vestit de negre, com a protesta eterna vers la injustícia, cantava i parlava sobre tot allò que el marcà, la feina als camps de cotó, que sovint s’inundaven, la gran depressió i, molt especialment, la mort del seu germà el 1944 treballant amb una serra. Sempre el perseguiria la culpa, esperonada per la duresa del seu pare, que sempre més li recordarà que hi hauria d’haver estat, ajudant-lo. Cash tenia una personalitat complexa, que reflectia també la complexitat d’Estats Units. De cristià convençut i moralitzador a les seves cançons, queixant-se de la deriva a la què anava el país, a drogoaddicte a la deriva, patint diverses desintoxicacions i recaigudes que maldaren la seva salut.

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

Responder