Música

Your picture is still on my wall

Escrito por

Ell no ho entenia, eren parella, n’estava convençut. Però la seva ment començava a jugar-li males passades. Trastorn bipolar. Quan va anar al funeral d’un conegut i la va veure al guarda-roba, li entraren ganes de ficar-se al fèretre buit que hi havia a l’altra cambra. El seu amor s’havia casat amb el gerent d’una funerària. Ella, Laurie, es convertí en la seva musa, un amor impossible que la mort, en una estranya manifestació, li havia tret de les mans.

La música de Daniel Johnston és fruit de la innocència d’un nen que no pot deixar de ser-ho. La pèrdua de contacte amb la realitat fa que es tanqui, i que la seva ment evolucioni induïda per una barreja entre la realitat que l’envolta, la seva imaginació i, extra-passant-la, les seves al·lucinacions, alimentades durant la seva joventut pel consum de LSD. Un nen permanentment en joc i amb una conducta obsessiva que li permeté promocionar-se sense medis i, literalment, colar-se a un escenari de la MTV, cosa que el popularitzà. A tothom que en volia, li donava una cinta de la seva maqueta. Quan no li en quedaven còpies, simplement la tornava a gravar al seu estudi casolà, un orgue i una gravadora de casset.

L’interès en ell augmentà després que Kurt Cobain aparegués sovint vestint una samarreta amb la caràtula de la seva maqueta. Tot i que llavors Johnston es trobava tancat a un psiquiàtric, començà una guerra entre les discogràfiques per tal que signés amb elles. Les seves raons eren poderoses. No va voler signar per Elektra Records perquè portaven Metallica. Estava convençut que eren enviats de Llucifer. Va fer fora també al seu agent per estar posseït per Satanàs. Finalment va signar per Atlantic Records, i més tard per Yip Eye Music, tot i que és més conegut per les versions que han fet de temes seus Tom Waits i Beck entre d’altres.

  • Comparte:
  • Facebook
  • Twitter
  • Tuenti
  • Digg

facebook:

Responder